Acceptera aktivt!

0

När jag fick min adhd diagnos hade jag en lång tid svårt att acceptera att jag var den jag var.  Det tog mig en hel del år att komma dit jag är idag, då jag öppet kan prata om adhd, om den jag är och om det liv jag levt. Ett liv som jag verkligen levde ”on the edge”.

Att acceptera innebär inte att lägga sig ner platt, tycka synd om sig själv och säga ”ja, det är vad det”.

Hade jag gjort det hade mitt liv var totalt kaos idag, om jag ens hade överlevt. Så illa var det.
Vändpunkten kom när jag accepterade min situation. Det var som det var, men att jag  ändå kunde hålla en positiv attityd inför framtiden. En attityd av att, en dag kommer saker och ting se annorlunda ut. Men just nu ser det ut såhär, och det är ok. Jag kunde vila i nuet, för att hitta energi till förändring i framtiden.

Acceptans är ingen passiv process, tvärtom en aktiv process.

Acceptans betyder inte att du tycker om, vill ha, väljer eller stödjer.
Snarare att du väljer att låta det du upplever att finnas där, när du för tillfället inte kan förändra saken.

Acceptans är en aktiv process. Som måste praktiseras.
Det är en aktiv process, en som måste övas medvetet. Du accepterar, men påminner dig själv om att detta inte behöver vara förevigt.

Acceptans betyder inte att du inte kan jobba på en förändring.
Du kan acceptera din kropp, din situation, acceptera dina känslor, ditt beteende men med ett öppet sinne att du kan ändra på saker en dag.

Acceptans betyder inte att för du accepterar något så måste det vara så för evigt.
Försök att fokusera din acceptans i nuet, tillsammans med en öppen och realistisk blick på framtiden.

Acceptera det som är nu, men med en förvissning om att du kan ändra saker och ting framöver. Det behöver inte vara hugget i sten bara för att du accepterat din situation idag. Acceptera och vila i nuet, för att hitta energi till förändring i framtiden.

You got it? 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke