Hej kompisar! Kom ihåg det lilla också….

2

Gud vad det är härligt med solen! Var ute på en strandpromenad med mina 4 yngsta barn igår, och vi alla njöt så av solen även om det var kallt nere vid havet.

Detta är ett sånt ögonblick som jag kommer minnas.

Har ni såna minnen? Då man egentligen inte gjorde något super speciellt, men som ändå etsat sig fast?

Ibland får jag en känsla av att många människor missar de små ögonblicken i livet, i sin strävan efter de större sakerna. Som semestern till xxxx, som storhelgerna, den stora festen etc. etc. Som om de storslagna är mer betydelsefullt än det lilla.

Livet handlar om både och. De stora och de små händelserna som skapar en helhet. De större händelserna är inte mer värda än de små……så ta till vara på era liv. Njut av alla delarna. De stora sakerna, men också de små simpla sakerna i livet.
En kram från en vän, en vacker promenad, en härlig kopp kaffe framför datorn, en stunds tystnad, ett leende från någon okänd på gatan…….

Puss på er alla!
Maria

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. birgitsanglarum on

  Satt på ett fik i en stad några mil bort, jag läste lite och jag satt och skrev i min tankebok. Då kommer det en äldre man och frågar om bordet bredvid är ledigt. Jag ler mot honom och säger -jajamän det är det, välkommen- Han tackar och sätter sig med sitt kaffe och bröd. Han började prata lite om OS och idrott, samt lite av varje. Berättar om sin älskade fru som varit sjuk i många år men nu var död.
  Sen pratade vi om Tomas Gunnarsson och en massa annat. Tiden rann iväg, och till slut var jag tvungen att avsluta samtalet och gå. Vi skakade hand och önskade varandra ett gott liv och kommer troligen aldrig mer att ses…men jag kommer aldrig att glömma det här ögonblicket. En välsignelse att en okänd människa kan lämna ett så stort avtryck. Dagens välsignelse var de små fåglarna i skogen som sjunger om den annalkande våren. Livet är underbart!
  Kram <3

  • Åh vilket fint möte….helt oväntat och en helt ”vanlig” dag. Visst är det dessa små händelserna som kan etsa sig fast för alltid.
   Stor kram,
   Maria

Lämna en tanke