Själsfrände och livspartner….

4

I dagens inlägg tänkte jag att vi ska titta lite på begreppet ”själsfrände” och vad det egentligen betyder. Det har skett en romantisering av begreppet själsfrände och detta blandas lätt samman med begreppet livspartner.

Många längtar så otroligt mycket efter att hitta sin ”själsfrände”. Att få leva i djup kärlek och evig lycka med någon som vet vem du är och som kan allt om dig. Men…..en själsfrände behöver inte vara en livspartner i romantik.
En själsfrände kan likväl vara en kompis, ett barn eller en granne. Du kan möta fler själsfränder i ett jordeliv. Mötet med en själsfrände kan vara kortvarigt, men det kan också vara livslångt.
Det är alltså skillnad på själsfrände och livspartner.

Personen som är din själsfrände kommer du känna en stark, energirik och själslig förening med. Relationen är intensiv, men behöver nödvändigtvis inte vara för evigt. Mötet sätter djupa spår i ditt liv, och oftast vet du att detta är en relation utöver det vanliga. Det kan kännas som om ni redan känner varandra. Precis som om du stött på en kär gammal vän, fastän ni är nya i er bekantskap.
Själsfränden dyker upp i ditt liv först när du är redo för det i din livsfas och ni har något att lära av varandra. Syftet med att möta sin själsfrände är att väcka och utmana dig. Så att du växer och utvecklas själsligt.
En själsfrände påverkar dig så djupt att du börjar gå mot det liv du är menad att leva. Detta kan vara en behaglig upplevelse, men det kan också vara en smärtsam och jobbig upplevelse. Allt utifrån vad du behöver för din själsliga utveckling.
När du ligger i linje med ditt sanna jag, när du börjar upptäcka vem du är och börja följa ditt hjärta då ökar chanserna till att attraherar din/dina själsfränder till dig.

Att möta sin livspartner är något annat. Det är en person som du kan luta dig mot i din själsliga resa. En person som visar dig respekt, tar hänsyn till dina behov och önskningar.
Någon som finns där för dig när livet är tungt, men också någon som du kan dela din glädje med. Det finns en sund ömsesidig attraktion, respekt och kärlek mellan er.
Den här typen av relation kan naturligtvis också utvecklas på det sättet att ni känner en djup själslig förening gentemot varandra.
Att möta sin livspartner är inte mindre värt än att möta sin själsfrände. De fyller bara olika funktioner.

Fundera på detta ett tag……vad längtar du efter? Ett möte med en själsfrände, där relationen går ut på att lära, utvecklas och väcka dig själv.
Eller önskar du ett möte med en livspartner. En person du lever i djup kärlek och attraktion tillsammans med.

I kärlek&Ljus,
Maria

Ps. du vet väl att du kan kontakta mig via mail om du behöver stöd eller vägledning i livet.
Det går bra att lägga till mig som din vän på facebook också.

maria.ottosson09@gmail.com

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Solveig Johnsson on

  Vilken bra förklaring du skrivit den reder ut skillnaden mellan själsfrände och livspartner jättebra tack

  • Tusen tack Solveig!
   Ofta kan jag känna att människor som kommer till mig längtar efter en livspartner, inte lika mycket efter en själsfrände.
   Så min tanke med dagens inlägg var klargöra begreppen, så mina läsare kan fokusera på rätt sak de vill attrahera in i sina liv.
   I kärlek&Ljus,
   Maria

 2. Tack det var bra med en påminnelse.Själsfrände har jag , en undran, kan man ha en livspartner samtidigt? Hur ska man attrahera sådant? Intressant blogg . Tack ❤️

  • Visst kan man ha en själsfrände i sitt liv, och också ha en livspartner samtidigt! Det är olika typer av relationer.
   Stor kram,
   Maria

Lämna en tanke